Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012


ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Αντιστεκόμαστε μαζικά στο φασισμό
             
Στην «αυλή» της τρομακτικής οικονομικής κρίσης και της απαξίωσης της πολιτικής, ευδοκιμούν όλα τα άνθη του κακού. Μα το πιο επικίνδυνο, το πιο δηλητηριώδες απ’ όλα είναι η αναδυόμενη φασιστική απειλή, η οποία πλέον έχει και ονοματεπώνυμο: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Μια ναζιστική οργάνωση που επωάζεται καιρό τώρα στα σκοτάδια του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του νοσηρού εθνικισμού, αλλά που τελευταία και ιδιαίτερα μετά την είσοδό της στη Βουλή, αποθρασύνεται.
Το αυγό του φιδιού έσπασε για τα καλά και η απειλή σέρνεται ανάμεσά μας, κατακτώντας δυστυχώς έδαφος σε κάποια τμήματα μιας θολωμένης επικράτειας. Ύπουλα, με μια κυριολεκτικά ανατριχιαστική ρητορική προσπαθούν να συνδέσουν την οικονομική καταβαράθρωση της ελληνικής οικογένειας σχεδόν αποκλειστικά με τους οικονομικούς μετανάστες. Στη Γερμανία του Χίτλερ για όλα τα δεινά έφταιγαν οι Εβραίοι, τώρα φταίνε οι ξένοι. Σ΄αυτούς κατευθύνονται κυρίως οι κτηνώδεις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που έχουν συγκροτήσει χρηματοδοτούμενοι αδρά από συγκεκριμένα συμφέροντα και κυκλώματα. Εκεί έχουν συμφέρον να κατευθύνουν και την οργή της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και κυρίως των νέων ανθρώπων. Δηλαδή μας δείχνουν το δέντρο για να κρύψουν το δάσος. Να τα βάζουμε με τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους για να ξεφεύγουν οι δυνατοί, οι πραγματικοί υπαίτιοι της καταστροφής που βιώνουμε.

Μοιάζει με ανέκδοτο –το πιο σύντομο ίσως- το δήθεν αντιμνημονιακό μένος της Χρυσής Αυγής. Όπως είναι παραμύθι για πολύ αφελείς το δήθεν κοινωφελές έργο που προσφέρουν στις, σκόπιμα, υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Μια ομάδα αφηνιασμένων είναι, που περιφέρεται πουλώντας «προστασία» ενώ μόνο αθώες περιστερές δεν είναι. Ο εκπρόσωπος Τύπου, άλλοι βουλευτές της και τα πιο προβεβλημένα στελέχη της είναι υπόδικοι για ατιμωτικά και βαρύτατα αδικήματα, αλλά οι δίκες τους πάνε συνεχώς από αναβολή σε αναβολή.

Χάρη σ’ αυτή την ασυλία, χάρη στην υπόγεια ενίσχυση της φαιάς προπαγάνδας τους μέσα από επίσημες κυβερνητικές επιλογές, χάρη στην ανοχή αν όχι προβολή  που βρίσκουν από τα μαζικά μέσα στης διαπλοκής, τελευταία απλώνουν τις επιθέσεις τους και σε ουσιοεξαρτημένους, σε ομοφυλόφιλους κλπ. Ο τραμπουκισμός τους έφτασε μέχρι το προαύλιο της Βουλής, όπου ο βουλευτής τους Δ. Κουκούτσης στις 24 Αυγούστου επιτέθηκε σε αντιπροσωπεία πολιτών και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Κατριβάνου! Μην ξεχνάμε και την πρόσφατη επίθεση Κασιδιάρη στις δυο βουλευτίνες της Αριστεράς! Άλλος βουλευτής τους, ο Ηλ. Παναγιώταρος προανάγγειλε (11/6/2012) επιθέσεις σε νοσοκομεία, ακόμα και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για να πετάξουν έξω τους μετανάστες και τα παιδιά τους!

Ο κίνδυνος για ένα φαιό κατακλυσμό είναι ολοφάνερος για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν. Στο φαινόμενο της ΧΑ δεν χωράει ούτε υποβάθμιση, ούτε επιπολαιότητα. Στην αντιφασιστική Ελλάδα που πολέμησε με νύχια και με δόντια το φασισμό και θρήνησε 500 χιλιάδες θύματα, δεν αρμόζει η αδιαφορία.
Είναι χρέος πρώτιστα των νέων ανθρώπων να κινητοποιηθούμε, να ξυπνήσουμε συνειδήσεις αλλά και μνήμες, να αναδείξουμε τις ουσιαστικές διασυνδέσεις του φασισμού με την κοινωνία των ανισοτήτων, της φτώχειας, των αποκλεισμών, του φόβου, δηλαδή με την κοινωνία των μνημονίων.

Δεν ξεχνάμε τα διδάγματα της ιστορίας!
Δεν μας πάει η ντροπή της απραξίας!
Το κενό των γκρεμισμένων ονείρων μας δεν μπορεί να καλύπτεται από το μίσος για τον διπλανό μας, τον αλλοδαπό, τον διαφορετικό!
Στις μέρες μας η οργή παλεύει με το φόβο. Εμείς επιλέγουμε να ενισχύσουμε την οργή για να νικήσουμε την φο-βία και το φόβο που μονοδρομεί τη σκέψη, τη φράζει, μας μετατρέπει σε μικρόνοες, σε βλάκες.

Αντιπαλεύουμε το φασισμό και το ρατσισμό. Παλεύουμε για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκεύματος.



Αντιφασιστική Ομάδα Ζωγράφου "Τραβέρσο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.