Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!




Οι κυβερνητικές επιλογές και τα οικονομικά συμφέροντα οδηγούν την κοινωνία σε εξαθλίωση και εμφυλιακές καταστάσεις. Τα προγκρόμ της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών, των αριστερών οργανώσεων, των αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών χώρων και των εργαζομένων, με την συνενοχή της αστυνομίας, την ανοχή της δικαστικής εξουσίας και την συμβολή των ΜΜΕ συνεχώς εντείνεται.

Στον αντίποδα, μπροστά στον εκφασισμό και την φασιστοποίηση, αντιφασίστες και αντιφασίστριες επέλεξαν να ανακόψουν έμπρακτα τα φασιστικά προγκρόμ και τις επιθέσεις των «ταγμάτων ασφαλείας» της Χρυσής Αυγής. Οι κρατικές υπηρεσίες, πιστές στο καθήκον και στα συμφέροντα που εξυπηρετούν, επιτέθηκαν στην αντιφασιστική περίπολο, προέβησαν σε προσαγωγές και βασανισμούς αυτή την φορά όχι στα υπόγεια της οδού Μπουμπουλίνας αλλά στους ορόφους της ΓΑΔΑ.

Αυτή την φορά, η αστυνομική αυθαιρεσία δεν σταμάτησε στην πολύωρη κράτηση των προσαχθέντων χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, όπως έγινε στις προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών του Ζωγράφου την περασμένη Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας. Αυτή την φορά, προχώρησαν και σε βασανισμούς στους προσαχθέντες και σε επίθεση κατά των αλληλέγγυων στους συλληφθέντες εντός των δικαστηρίων της Ευελπίδων αλλά και στους γύρω δρόμους.

Η συγκροτημένη προσπάθεια της ανάδειξης της θεωρίας των άκρων και της εξίσωσης της φασιστικής βίας με την αντιφασιστική αντίσταση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τα ΜΜΕ και το αστικό πολιτικό σύστημα.


Η αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες δεν είναι πλέον μόνο ιδεολογικό καθήκον αλλά και πολιτική υποχρέωση

Αντιφασιστική ομάδα Ζωγράφου "Τραβέρσο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.